Bijbelsdagboek voor jongeren – 29 december

Home » Episodes » Podcast » Podcast Bijbelsdagboek » december » Bijbelsdagboek voor jongeren – 29 december

Deze Podcast is gebaseerd op het bijbelsdagboek “GOEDE START”. Een bijbelsdagboek speciaal voor jongeren. De Schriftplaatsen die geciteerd worden, zijn uit de Statenvertaling. Dit zou je misschien niet verwachten in een dagboek voor jongeren in deze tijd. De motivatie is simpel: er bestaat geen betere Nederlandse vertaling voor Bijbelstudie.

Natuurlijk kun je zelf een andere vertaling gebruiken, maar we willen je toch uitdagen het met de Statenvertaling te proberen. Tenslotte heb je ook les in Engels en Frans (gehad). Dus Oudnederlands kun je ook gewoon leren. De Oudnederlandse begrippen zijn breder in betekenis dan de begrippen die we in het tegenwoordige Nederlands gebruiken. Ook wordt door de oude termen de symboliek die erachter steekt beter weergegeven.

Bij het lezen van de Statenvertaling moet je weten wat het gebruik van haken ( ) of cursieve woorden betekenen. Haken geven een tussenzin aan. Cursieve woorden geven aan dat het betreffende woord niet in de originele grondtekst stond.

Wij wensen je veel plezier met het beluisteren van deze poscast

De muziek die gebruikt wordt is geschreven en uitgevoerd door:

Jag Andrew

Deel dit artikel op: