Beenderen

Het menselijk skelet (Gen. 50:25), dat vastigheid en levenskracht betekent (Jes. 58:11; 66:14). Daarom kunnen schrik en ontzetting ervaren worden als een ontwrichting of ‘verstrooiing’ van het gebeente (Ps. 22:15; 141:7). ‘Mijn kracht struikelt, mijn gebeente verkwijnt’ (Ps. 3 1:11). Omgekeerd zijn godsvrucht of goede tijding versterking van die levenskracht (Spr. 3:8; 15:30). Een volk dat in ballingschap uiteen is gevallen, is als in een vlakte verspreide beenderen. Maar als het weer opstaat en één wordt, worden de beenderen samengevoegd (Ez. 37:5). De uitdrukking vlees en gebeente is in NBG vertaald met vlees en bloed. Hiermee wordt de gehele mens aangeduid (Gen. 29:14; Richt. 9:3; 2 Sam. 5:1; 19:13 v; 1 Kron. 11:1). Van hetzelfde vlees en gebeente zijn, is formulering voor nauwe bloedverwantschap.


Zoekterm

Geef de zoekterm(en)


Vertalingen

Engels: …

Duits: …

Hebreeuws: … Volgens Strong

Grieks: … Volgens Strong


Betekenis

van Dale

Strong  (via The Word)


Typologie

Geen duidelijke typologische betekenis bekend.

[sc_embed_player fileurl=”https://joh1v1.nl/datacenter/Gesproken/NietBeschikbaar.mp3″]

Bijbelteksten 
Geavanceerd/Extra CSS Class = BT


Bijbelverzen

Het woord komt in 89 bijbelverzen voor: